Ter Horst: Internet- en SMSverbod in de kabinetsvergadering

Oud-minister Guusje ter Horst in de Volkskrant van vandaag:

Een nieuwe minister-president zou moeten verordonneren dat er in de kabinetsvergadering niet wordt getwitterd, ge-sms’t, op internet wordt gekeken – gewoon al die dingen inleveren. Wat er nu gebeurt, is dat iemand op zijn schermpje zit te kijken, dan op Nu.nl ziet dat de derde partijsecretaris van de andere partij iets heeft gezegd en dan … Snap je? (link)

Nee, ik snap het niet, Guusje. Het probleem lijkt me hier niet het gebruik van ‘moderne’ media in de kabinetsvergadering, maar het feit dat de kabinetsleden niet in staat zijn om die informatie op de juiste waarde te schatten en dus (volgens Guusje) elke scheet die op nu.nl gelaten wordt in de kabinetsvergadering indienen. Het probleem zit volgens mij dus niet zo zeer in de ‘moderne’ media maar in de onmacht van onze bewindspersonen om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en de context correct te beoordelen (dit probleem hebben ze trouwens niet alleen als het op ‘moderne’ media aankomt).

Nou ja, gelukkig wordt ter Horst in ieder geval niet onze nieuwe minister-president, dus het volgende kabinet hoeft niet nog wereldvreemder dan gebruikelijk te zijn tijdens de kabinetsvergaderingen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: