Gemeente Rotterdam censureert YouTube

De gemeente Rotterdam heeft een filmpje van YouTube laten verwijderen omdat het ze niet bevalt. Wat ze er precies niet aan bevalt wordt verder in het midden gelaten.

www.nu.nl/internet/2126691/gemeente-rotterdam-laat-internetfilmpje-verdwijnen.html

Wat een opeenstapeling van domheid…

Ten eerste de video-beelden zelf, die spreken voor zich. Dan het meteen proberen de camera te grijpen. Als je niets te verbergen hebt, heb je er toch zeker ook geen bezwaar tegen als je wordt gefilmd?

Maar dat is nog persoonlijke domheid, veel stuitender vind ik de collectieve domheid van de overheid die vervolgens maar even besluit dit filmpje van Youtube te laten verwijderen. Dom en naief om te denken dat je er dan van af bent. Het tegenovergestelde is eerder waar, proberen een filmpje van het Internet te verwijderen zorgt er voor dat het filmpje juist door meer mensen wordt gezien (het is ten slotte verboten, dus dat moeten we zien). Zoals verwacht duikt het filmpje dan overal op, zoals hier:

www.dumpert.nl – GemeenteGestapo Rotterdam.

Maar het toppunt van domheid vind ik toch wel het besluit om het filmpje uberhaupt proberen te censureren, dit is ongepast in een land dat zich democratisch noemt. Of je staat als overheid achter je beleid en de mensen die het uitvoeren en dan leg je aan de bevolking uit waarom alles dat in het filmpje te zien is volgens de regels is, of je geeft toe dat er een fout is gemaakt en doet er vervolgens alles aan om te voorkomen dat de fout nog een keer gemaakt wordt. Open en transparant bestuur heet dat geloof ik.

Door de boel te censureren en in de doofpot te stoppen weet je zeker dat de oorzaak niet wordt aangepakt en dit nog vaker gaat gebeuren…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: